O nas

PGD Brezje smo društvo 2. kategorije, ki deluje pod okriljem Gasilske zveze Maribor. Najdete nas izven centra mesta Maribor v majhnem kraju Brezje (MČ Brezje, Dogoše, Zrkovci), na naslovu Dupleška cesta 35. V naše društvo so včlanjeni tako člani, mladina – pionirji, pionirke, mladinci in mladinke – kot tudi veterani.


Imamo tudi 34 operativnih članov, ki v našem rajonu ljudem z veseljem priskočijo na pomoč v najrazličneših nesrečah. Naš požarni rajon obsega področje kraja Brezje in MČ Tezno v predelu med Panonsko ulico in Ulico heroja Nandeta, kompletno področje bivše tovarne TAM in Surovino – predel med Ptujsko cesto in železnico.

Naše društvo deluje v sektorju 2. GZ Maribor. Skupaj z nami so v tem sektorju še PGD Dogoše, PGD Zrkovci, PGD Pobrežje in PGD Malečnik. Z omenjenimi društvi sodelujemo na vseh področjih – od izobraževanj, vaj, vsakoletne skupne maše ob sv. Florjanu, srečanja članic, mladine, veteranov, pa do zimskega turnirja v kartanju in pikadu. Vedno pa smo ob želji ostalih društev GZ Maribor pripravljeni sodelovati tudi z njimi. Izven naše GZ sodelujemo z PGD Kalobje iz GZ Šentjur, s katerimi smo pobrateni od leta 2007, prav tako pa gojimo stike z PGD Boreci iz GZ Križevci pri Ljutomeru in PGD Veliki Kamen iz GZ Krško. Naše sodelovanje smo razširili tudi izven države in sicer z DVD Turopolje iz Hrvaške.Društvo vodi 13 članski Upravni odbor, kateremu predseduje predsednik društva Anton Blažič, poveljstvo pa vodi poveljnik Daniel Čorič.


Splošni podatki o društvu

Naziv: Prostovoljno gasilsko društvo Brezje
Naslov: Dupleška cesta 35
Pošta: 2000 Maribor
Telefon: 02 471 1993
Davčna: 64820203
Matična: 5138965
Davčni zavezanec: Ne
SKD: O84.250 – Zaščita in reševanje pri požarih in nesrečah
TRR: SI56 0451 5000 0775 732 (NOVA KBM d.d.)
Predsednik društva: Anton Blažič
Poveljnik društva: Daniel Čorič