2.2.2018 je v našem gasilskem domu potekal že 22. zbor mladih. Zbora so se udeležili mladi iz sosednjih gasilskih društev. Pridružili so se nam tudi poveljnik 2. sektorja GZ Maribor Silvo Mikl, predstavnica mladinske komisije GZ Maribor Lea Lemež, predsednik PGD Brezje Anton Blažič in poveljnik PGD Brezje Danijel Ćorič.

V letu 2017 je v našem društvu delovalo 13 mladink in mladincev ter 9 pionirk in pionirjev, 4 od tega so se nam pridružili v tem letu. V mesecu januarju se je sestala mladinska komisija in sledile so priprave za prihajajoči zbor mladih. Slednjega smo izvedli v mesecu februarju in se udeležili zborov mladih ostalih društev 2. sektorja GZ Maribor. V okviru le-te so si naši mladi v marcu ogledali nogometno tekmo Maribor-Radomlje, peljali smo jih tudi na bowling. Aprila so otroci obiskali OŠ Brezje, kjer so se predstavili s plakati in se pripravili za vpis novih članov, hkrati pa so pričeli tudi z vajami za tekmovanje, ki so se ga udeležili v mesecu maju. Pionirji so dosegli odlično 7. mesto, mladinci pa 9. mesto.

Ob začetku poletja smo izvedli sestanek, ki so se ga udeležili mentorji, mladinci in starši. V vročih poletnih dneh so se štirje mladinci skupaj z mentorico Darjo in Renato udeležili letovanja gasilske mladine v Piranu v okviru GZ Maribor. V mesecu septembru so se pripravniki udeležili regijskega tekmovanja v orientaciji, ki je bilo v PGD Pernica, kjer so dosegli odlično 4. mesto, mladinci pa so se udeležili memorialnega tekmovanja v Malečniku, kjer so osvojili 6. mesto.

V mesecu požarne varnosti smo naše delo predstavili na OŠ Brezje in v vrtcu Tezno. Z mladinci smo se udeležili memorialnega tekmovanja v Miklavžu, sodelovali pa smo tudi pri predstavitvi mladine GZ Maribor v Europarku. V novembru se je mladina skupaj z mentorji udeležila srečanja mladine 2. sektorja GZ Maribor, ki ga je gostilo PGD Malečnik. V decembru a so tako kot vsako leto otroci okrasili sejno sobo in novoletno smrečico ter pod njo poiskali darila, v okviru GZ Maribor pa so si v Koloseju ogledali film.

Ponosni smo na našo mladino, ki tako pridno sodeluje na vseh področjih gasilstva. V preteklem letu so za svoje delo porabili okrog 1200 ur prostega časa, skupaj seveda z mentorji. Še posebej se zahvaljujemo staršem naše mladine, da imajo posluh za naše delo in želje.