Po slabih dveh mesecih, urejanju in zbiranju fotografij in videov iz vseh koncev in krajev, smo za vas pripravili dva kratka videa v spomin na našo 90. obletnico.

V prvem videu si lahko ogledate taktično vajo, ki smo jo izvedli z vsemi društvi 2. sektorja, sodelovali pa so tudi PDG Miklavž in GB Maribor. Na našem Facebooku je bilo zapisano:

“V soboto, 1. junija 2019, Prostovoljno gasilsko društvo Brezje vabi na gasilsko vajo ob 90. obletnici društva. Na vaji bodo sodelovala vsa društva, vključena v 2. sektor Javne gasilske službe Mestne občine Maribor, to so: PGD Brezje, PGD Dogoše, PGD Zrkovci, PGD Malečnik in PGD Maribor – Pobrežje. Pridružili se nam bodo tudi prostovoljni gasilci iz PGD Miklavž ter poklicni gasilci Gasilske brigade Maribor.

Vaja bo v Brezju, v ulici Na trati 4, pri vrtcu, Osnovni šoli Draga Kobala Maribor, podružnica Brezje in mestni četrti. Upamo, da se v čim večjem številu vidimo ob 18. uri.”

Hvala prav tako vsem, ki ste se udeležili in sodelovali na vaji ter hvala tudi vsem krajanom, ki so si prišli vajo ogledat.

V drugem videu si lahko ogledate svečano sejo in uradni del prireditve ob našem jubileju. Svečana seja je potekala v OŠ Draga Kobala podružnica Brezje. Pomembna dogodka sta bila podpisa prijateljskih listin z društvoma PGD Veliki kamen in DVD Turopolje iz sosednje Hrvaške. Prav tako smo podelili nekaj priznanj, potem pa se podružili hrani in pijači. Hvala vsem društvom za udeležbo!

Na prireditvi ob 90. obletnici smo izvedli predajo ključa novega gasilskega vozila ter si ogledali nastop naše članice Neje in folklorne skupine. Prav tako smo tudi tukaj podelili nekaj priznanj. Na našem Facebooku je bilo zapisano:

“Pridružite se nam na velikem praznovanju 90. obletnice obstoja našega društva in praznovanju 30. dneva gasilcev Gasilske zveze Maribor, v soboto, 15. junija, na nogometnem igrišču v Brezju. Ob 17. uri Vas vabimo, da si v ulici Na trati ogledate veliko gasilsko parado z vozili mimo cerkve, osnovne šole in vrtca do nogometnega igrišča. Ob 17.15 bo potekala svečanost ob 90. obletnici PGD Brezje in 30. dnevu gasilcev GZ Maribor. Od 19. ure naprej sledi druženje (gasilska veselica) na nogometnem igrišču v Brezju pod šotorom. Z nami bodo Vražji muzikanti. Za hrano in pijačo je poskrbljeno.”


Hvala vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri organizaciji 90. obletnice. Z neomajno podporo naših članov, članov vseh drugih društev, sponzorjev in seveda naših krajanov smo uspeli izpeljati vse tako kot smo si zamislili!

Dodaj odgovor