Mesec februar se bo počasi zaključil, s tem pa tudi za nas zelo pester mesec v novem letu 2020. V začetku meseca smo 7.2.2020 izvedli zbor mladih, ki je potekal v gasilskem domu. Mladina je predstavila svoje delo v preteklem letu in prebrala plane za leto 2020. O njihovem delu in planih si lahko preberete v dokumentih, ki so priloženi spodaj. Sledilo je prijetno druženje. Dan kasneje, 8.2.2020, smo izvedli 91. občni zbor PGD Brezje, kjer smo prav tako podali vsa potrebna poročila glede dogajanja v našem društvu, tako na operativnem in finančnem področju, področju mladih in aktivnosti članov ter drugih novostih v društvu in gasilskem domu. Postavili smo plane za tekoče leto 2020. Po končanem uradnem delu je sledilo druženje. V okviru občnih zborov smo se udeležili občnega zbora pri prijateljskem društvu PGD Boreci. Do konca meseca se bomo udeležili še dveh občnih zborov, in sicer občnega zbora PGD Pobrežje in občnega zbora prijateljskega društva DVD Turopolje s sosednje Hrvaške.

Ker se počasi bliža gasilski kviz, se je naša mladina skupaj z mentorji že začela pripravljati zanj. V našem gasilskem domu so vadili različne vozle, ki jih je potrebno znati, obdelali pa so tudi nekaj teorije. Izobraževanje so imeli tudi naši člani, in sicer za delo na višini. Hkrati so skupaj z vajami v poslovni coni TAM v Bowling centru Strike očistili žlebove.

Poleg vseh dejavnosti, ki so se izvedle znotraj društva, smo sodelovali tudi na štirih intervencijah. Ob močnem vetru smo se 10. februarja udeležili intervencije ob vetrolomu, samo pet dni kasneje pa smo skupaj s poklicnimi gasilci GB Maribor gasili manjši požar na sončni elektrarni v poslovni coni TAM. 20. februarja smo sodelovali na intervenciji požara na obdelanih površinah v Hrenci, kjer smo gasili požar na površini 2,5 hektarja. Zadnja intervencija, na kateri smo bili, ni bila dolgo nazaj, in sicer v nedeljo, 23.2.2020.  Gorelo je v družbi za ravnanje z odpadki. Skupaj z gasilci PGD Pobrežje, Razvanje, Dogoše, Studenci, Maribor-mesto in Radvanje ter GB Maribor smo požar pogasili in odmaknili 500 kubičnih metrov odpadkov. S prostovoljnimi gasilci PGD Pobrežje smo po končanem gašenju še izvajali gasilsko stražo na kraju požara. Prvič sta se nam na intervenciji pridružili tudi dve naši prostovoljki, ki sta pomagali pri gašenju požara. Naš predsednik je na Facebook zapisal: “Naporna in predvsem dolga noč – ekipa ki je ostala na požarni straži je prizorišče zapustila ob 6 uri zjutraj. Pa smo preživeli, ne prvič in ne zadnjič. Se je pa pri tej intervenciji zgodilo tudi nekaj dobrega – polepšali smo se, saj sta se nam pridružili Nuša in Eva.”

Spodaj prilagamo vse dokumente, povezave in fotografije dogajanja v mesecu februarju.

 

Zbor mladih PGD Brezje

 

91. občni zbor PGD Brezje

 

Priprave mladine na gasilski kviz

 

Dostopi do galerij intervencij

Dodaj odgovor