Oktober – mesec požarne varnosti je bil tudi letos, kot že vsa leta poprej v našem društvu zelo pester mesec.

  • V torek, 5.10. so štirje naši člani obiskali podružnično šolo Osnovne šole Draga Kobala v Brezju. Z učenci so se najprej pogovorili o tem, kaj lahko sami storijo, da preprečijo nastanek požara doma, nato pa ponovili, kako pravilno ukrepati v primeru požara ter kako poklicati pomoč na številko 112. Na koncu so se učenci preizkusili v gasilski vaji z vedrovko in pa seveda v gašenju pravega ognja z ročnimi gasilnimi aparati. (Foto: OŠ Draga Kobala)
  • V nedeljo, 10.10. je v Miklavžu na Dravskem polju potekalo gasilsko tekmovanje za Memorial Franca Florjančiča. Tekmovanja smo se udeležili z ekipo mladincev, ki so dosegli 4. mesto. Mladincem za udeležbo na tekmovanju in dobro uvrstitev čestitamo. Zahvaljujemo se ekipi mentorjev za pripravo ekipe na tekmovanje in gasilcem PGD Miklavž za organizacijo tekmovanja.
  • V nedeljo, 17.10. smo za naše mladince organizirali prikaz gašenja požara. Na začetku so ponovili splošna pravila ravnanja ob požaru, ter pravila za varno gašenje začetnega požara, nato pa se preizkusili v gašenju z ročnimi gasilnimi aparati z različnimi polnili, izvedli pa so tudi mini vajo postavitve tlačnega cevovoda in gašenja s “ta pravo” gasilsko cevjo. Ob koncu so si z zanimanjem ogledali opremo v vozilu GVC 16/25 in kabino vozila, v kateri so se peljali tudi sami počistili, tako da je bila ponovno čista in svetleča – še en dokaz kako pridne fante in dekleta imamo v naših mladinskih vrstah:).
  • V sredo, 20.10. smo se s 6 člani in vozilom GVC 16/25 odpravili na Urban nad Kamnico, kjer smo skupaj z gasilci PGD Kamnica in PGD Maribor-Pobrežje vršili požarno stražo ob kresu, ki je bil prižgan v sklopu praznovanja Dneva Maribora. Med burno fazo gorenja kresa smo pazili, da se ogenj ne bi nekontrolirano razširil v okolico, počakali da je kres dogorel, na koncu pa so gasilci PGD Kamnica ostanke kresa preventivno izdatno zalili z vodo.
  • V soboto, 23.10. smo v gasilskem domu organizirali srečanje za naše mladince in pionirje ter njihove starše. Otroci in starši so uživali v sproščenem druženju ob igranju pikada, otroci pa so bili najbolj veseli vožnje z vozilom GVC 16/25, s katerim so se popeljali po okoliških ulicah. Z zanimanjem so si ogledali tudi novo pridobitev – vozilo VGV. Na koncu smo jih pogostili s picami in tako sklenili prijetno druženje. Vsem pionirjem in mladincem se zahvaljujemo za njihovo zavzeto delo v društvu, velika zahvala pa tudi staršem, ki jim omogočajo delovanje v društvu in jih pri tem podpirajo.
  • V nedeljo, 24.10. sta se dva naša člana z vozilom VGV udeležila dneva odprtih vrat v PGD Dvorjane, kjer sta obiskovalcem predstavljala naše vozilo.
  • V petek, 29.10. sledi še vaja 2. sektorja JGS MO Maribor, o kateri bomo še poročali.

Dodaj odgovor