V začetku meseca oktobra smo v društvu organizirali druženje in spoznavanje naših prostovoljnih gasilcev in njihovega dela v slopu odprtih vrat. Od 9. do 13. ure so si obiskovalci v gasilskem domu lahko ogledali naša vozila, njihovo opremo in opremo gasilca in se popeljali z lestvijo Gasilske brigade Maribor. Podjetje Gasilec d.o.o. je omogočilo servis in nakup različnih gasilnih aparatov, najmlajši pa so se lahko zabavali v otroškem kotičku, ki ga je organiziralo podjetje Animacije Želvica. Naši prostovoljni gasilci so z opremo, ki jo je zagotovila Fakulteta za zdravstvene vede, izvajali prikaz oživljanja ter prikaz oživljanja z AED. Preizkusili so se lahko prav tako obiskovalci ter tako obnovili svoje znanje. Manjkal ni tudi srečelov.

Po zaključku v gasilskem domu so se društva 2. sektorja, skupaj z našim društvom, začela pripravljati na vajo 2. sektorja Gasilske zveze Maribor. Ta se je izvedla ob 18. uri na objekt Avtokomplet Pintarič. Obiskovalci so si lahko ogledali gašenje gorečega vozila in notranji napad z reševanjem ponesrečencev. Gasila je tudi Gasilska brigada Maribor. Po uspešno opravljeni vaji, smo z  manjšim zamikom v gasilskem domu prevzeli in krstili naše vozilo VGV.

Hvala vsem, ki ste pomagali pri izvedbi našega dneva odprtih vrat ter vsem obiskovalcem, ki ste se z nami družili v gasilskem domu in si ogledali vajo. Upamo, da se naslednje leto ponovno vidimo.

Dodaj odgovor