V vikendu, ki je za nami se je ekipa naših članov, na čelu s predsednikom in poveljnikom društva, odzvala na povabilo gasilcev iz DVD Sirig na njihovo svečano skupščino.  Naša odločitev je bila, da jim ob tej priložnosti predamo zbrano zaščitno opremo, ki smo jo zraven naše dobili v PGD Nova Štifta, PGD Stopice, PGD Ševnica, PGD Vižmarje Brod, PGD Korena ter PGD Ižakovici. Vsem društvom, ki so se odzvali na našo prošnjo in sodelovali v tej akciji se še enkrat iskreno zahvaljujemo. 

Prvi dan je pretekel v potovanju, saj smo bili na poti, skupaj z zapleti na meji, celih 8 ur. V Novem Sadu nas je sprejel naš gostitelj Vladimir, ki nas je pospremil do naše namestitve in nato do Siriga, kjer smo bili izredno lepo sprejeti in pogoščeni. 

Drugi dan smo si po zajtrku pri našem gostitelju odšli ogledati njihov skladiščni prostor za opremo, ki je trenutno njihov edini prostor. Kljub precej slabo ohranjenem objektu, ki je bil v prejšnjih časih v uporabi kot dodaten prostor črpališča vode, pa so fantje prostor uredili in to skromno opremo, ki jo posedujejo vzorno shranili pod streho. Nato smo šli do njihovega vozila, ki pa je žal na popravilu zaradi težav s črpalko. To vozilo so dobili iz strani MUPa in je bilo praktično odpisano. Sami so ga z svojim prostovoljnim delom generalno obnovili in ga ponovno pripravili za uporabo. Kasneje smo se odpravili proti Novemu Sadu, kjer smo si ogledali čudovito trdnjavo in stari del mesta. Ob povratku smo se ustavili v gasilskem domu v Temerinu, kjer imajo sedež poklicni gasilci, en prostor pa ima v uporabi DVD Temerin. V večernih urah precej napornega dneva pa smo izpeljali to, zaradi česar smo se tudi odpravili na to pot. Gasilcem iz Siriga smo predali v uporabo zbrano opremo in prisostvovali njihovi svečani skupščini, po njej pa ostali v dobri družbi domačih gasilcev.

Tretji, zadnji dan smo po zajtrku odšli v Temerin, ki smo si ga ogledali in spoznali delček njegove zgodovine. Po ogledu smo se poslovili od naših gostiteljev ter se odpravili nazaj proti domu.

Še enkrat se iskreno zahvaljujemo našim prijateljem – v prvi vrsti Vladimirju in njegovi ženi Biljani ter vsem ostalim za čudovit sprejem, gostoljubnost in izkazano prijateljstvo. Hvala lepa in upamo na ponovno snidenje.

Dodaj odgovor