Srečanje članic 2. sektorja GZ Maribor

Srečanje članic je že tradicionalno, tako kot srečanje veteranov in mladine.

Tokrat so srečanje organizirale članice PGD Malečnik. Prijazen sprejem, lepo urejena dvorana, praznično okrašene mize so dodale pridih dobrodošlice 44 udeleženkam srečanja. Cvetje v ozadju je naznanjalo nekaj posebnega v tem večeru.

V uradnem delu nas je pozdravila namestnica predsednika PGD Malečnik tov. Katja Kelbič, ki je prebrala pozdravne besede v imenu predsednika Zvonka Cafute. Nekaj besed sta nam namenila tudi poveljnik 2. sektorja tov. Silvo Mikl in predsednica komisije za članice na GZ Maribor tov. Darinka Kodrič. Predsednik GZ Maribor se je opravičil zaradi odsotnosti.

Sledil je svečani del večera. V novembru je članica domačega društva tov. Marija Kranjc praznovala 80. roj. dan. Zbrani smo ji zapeli. Tov. Marija je članica PGD Malečnik od l. 1966. Od takrat pa do l. 2003 je bila tajnica društva. Bila je ustanoviteljica in mentorica prve ženske desetine v društvu. Je častna članica. Na tekmovanjih je bila dolga leta članica komisije B. Sedaj kot članica komisije B deluje le na memorialnih tekmovanjih.

Ob jubileju smo ji zaželeli veliko zdravja in življenjskega elana!

Rože so bile zanjo in še za njene pionirke. Tov. Marija je l.1979 zbrala ekipo pionirk. Kot njihova mentorica in vzornica jih je uspela pripeljati od ekipe članic B. Po 40 letih so še vedno skupaj! To so Alenka Tršavec, Andreja Kostanjevec, Branka Šamec, Danijela Vudler, Metka Kelbič in Simona Stajan – ekipa, ki drži skupaj! Ekipa, ki ji težko najdeš podobno, zato jim iskreno čestitamo!

Za zabavni del je poskrbel član domačega društva tov. Oskar Neuvirt. Kjer je Oki, je vedno zabavno, poučno in obarvano z gasilsko vsebino. Njegove ideje so vedno v koraku s časom. Tokrat nas je animiral preko igre in namiznega gledališča Kamišibaj. Po večerji so se predstavile še mične in gibčne plesalke.

Kjer je lepo, hitro mine! Hvala za lep večer!

Zapisala:
Darinka Kodrič – Darja
Predsednica komisije za članice

Dodaj odgovor